Kindernevendienst

 
Elke zondagochtend wordt er tijdens de kerkdienst kindernevendienst gehouden.
Er wordt gebruik gemaakt van de methode ‘Vertel het Maar!’.
Deze methode volgt de gang van het kerkelijk jaar.
Tijdens de kindernevendienst wordt een bijbelverhaal verteld en wordt een verwerking aangeboden zoals:
een kleurplaat, een puzzel, een spel of een knutselwerkje. 
 
  
De kinderen worden verdeeld over twee groepen:
 
Groep 1: Dit zijn de kinderen die in groep 1, 2, 3  en 4 van de basisschool zitten.
 
Groep 2: Dit zijn de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisschool. 
 

Er is géén kindernevendienst, als de kinderen betrokken worden bij de kerkdienst, zoals tijdens de Kerk- School-Gezinsdienst.

 

 

De bijbelverhalen waar de kinderen van de kindernevendienst mee aan de slag gaan, staan in "Agenda" en een beetje uitgewerkt in "Paadwizer". 


 


 

Paasproject Kindernevendienst

 

Bij de kindernevendienst hebben we elk jaar een project richting Pasen, maar vanwege de lockdown kunnen we dit nu niet samen met jullie doen. Maar we hebben wel wat anders bedacht. Alle kinderen hebben een boekje ontvangen. In dit boekje staat vanaf 17 februari tot 3 april elke dag een verhaal, activiteit, gebed of gedicht. Zo gaan we samen op weg naar Pasen!

 

Happy stones

Bij het boekje is ook een steen inbegrepen. We willen jullie vragen om deze te beschilderen met iets waar een ander blij van wordt. Deze happy stone kun je dan bij iemands huis neerleggen  waarvan jij denkt dat diegene daar blij van wordt. We willen jullie ook vragen om de creaties met ons te delen. Als je de happy stone af hebt, wil je er dan een foto van maken en naar ons mailen? Wij willen de foto’s van jullie happy stones delen met de gemeente bijvoorbeeld via de nieuwsbrief en de website van de kerk. Zo maken de "happy stones" ook hier mensen blij!

 

De eerste inzendinge zijn al binnen:

 

 Jildou

Dijkstra

 Dijkstra

Dijkstra

 Nynke