- Nieuws -

 

Wilt u ook een bijdrage delen? Mail deze gerust naar info @ doarpstsjerke.nl

 

 

Aangeboden door een gemeentelid ter bemoediging van allen

Op 6 maart 2020 werd "The Blessing" als lied uitgebracht als muziekvideo op YouTube door Elevation Music. Het lied was meteen een hit onder christenen overal ter wereld. Binnen enkele weken waren er talloze covers geüpload vanuit elk werelddeel.

Terwijl de wereld worstelt met de vloek van Covid, onthult "The Blessing" Gods hart om zijn kinderen te zegenen.  Dit lied verkondigt dat God voor jou en met jou is:

May his presence go before you / and behind you, and beside you
All around you, and within you / He is with you, he is with you

 

Deze teksten herinneren ons aan de beloften van Psalm 23. We mogen dan wel door een diep donker dal gaan, God heeft ons niet verlaten. We zijn misschien bang voor de toekomst, maar God is van plan zijn gunst over ons en onze gezinnen te schenken:

May his favor be upon you / And a thousand generations
Your family and your children / And their children, and their children

 

Deze prachtige video bevat bijdrages uit meer dan 65 verschillende "soorten" kerken. In de goede tijden is het vaak moeilijk om zelfs maar een paar kerken iets samen te laten doen. Maar dit zijn buitengewone tijden en de kerk staat samen als nooit tevoren. De gunst van God is ongetwijfeld in dit lied, omdat het een boodschap bevat die we allemaal moeten horen: Het is een beeld van het koninkrijk dat komt en dat is opwindend

In the morning, in the evening / In your coming, and your going
In your weeping, and rejoicing / He is for you, he is for you

 

Als "The Blessing" vorig jaar was uitgebracht, vermoed ik dat het grotendeels onopgemerkt zou zijn gebleven. Het nummer verschilt niet veel van honderd andere groots klinkende aanbiddingsliederen. De teksten zijn niet erg origineel en zeer repetitief. Er zijn ontzettend veel "Amens." Maar omdat "The Blessing" dit jaar werd uitgebracht, toen we het echt nodig hadden, is het het onofficiële themalied van 2020 voor christenen geworden, en terecht.

Geniet u mee? :

 

 


 

De EO, de Protestantse Kerk in Nederland en de Rooms-Katholieke Kerk hebben vrijdagavond een nieuw ‘Lied van eenheid’ uitgebracht. Aan dit lied werken tientallen lokale gemeenten, Berget Lewis en Brainpower mee.

 

Al maanden kunnen christenen slechts mondjesmaat naar de kerk. Al begrijpen kerkgangers dat het nodig is om de richtlijnen aan te houden, het doet pijn dat het kerkelijk leven noodgedwongen op een lager pitje staat. Dit geldt zeker voor kerst. Niet samen kunnen zingen is een stevig gemis, net zoals het niet gezamenlijk kunnen vieren van de geboorte van Jezus, de komst van God naar deze wereld.

 

In deze moeilijke situatie willen kerken en christenen in al hun verscheidenheid een gezamenlijk statement maken rondom het gebed dat Jezus bad voor zijn volgelingen. Een gebed over verlangen naar eenheid in liefde en over elkaar vasthouden in het geloof.

 

 

 

Op deze pagina van de EO kunt u de text van het lied en meer achtergrond informatie vinden